INLEGZOLEN

Advies over Inlegzolen

 

Wandelt u graag, maar heeft u vaak last van een branderig gevoel onder de voorvoet of extreem vermoeide voeten? Of zijn uw voeten erg koud in de winter? Dan kunnen goede comfortverhogende en/of extra warme inlegzolen uw klachten wellicht voorkomen.

Bij Zwerfkei hebben wij onder andere de merken Superfeet, Mysole, Sidas en Pedag in onze collectie. Wij hebben enkele richtlijnen, die u wellicht kunnen helpen bij de aanschaf van de juiste inlegzolen, op een rij gezet
 

1. Algemene informatie over voeten en afwikkeling

De opbouw van voeten is erg complex en erop gericht om de schok tijdens het lopen zo vloeiend mogelijk op te vangen. Een normaal, neutraal, looppatroon gaat in drie fases: De voet landt op de buitenkant van de hak (haklanding), waarna de voetboog naar binnen zakt (pronatie). Aan het einde van deze mid-standsfase spannen de spieren zich aan en kantelt de voet zich weer naar buiten (supinatie) en wikkelt daarna netjes af (afwikkelfase).

Vermoeide voeten en/of branderige voetzolen zijn vaak het gevolg van een verkeerde stand en afwikkeling van de voeten. Bij veel mensen zakt de voet te veel door naar binnen. Deze zogeheten overpronatie kan verschillende oorzaken hebben, zoals een verkeerde stand van de enkels, ouderdom of verkeerd schoeisel.

Als de enkels en/of voeten verkeerd staan, heeft dat als gevolg dat de natuurlijke afwikkeling van de voeten te lang proneert. Dan kan er druk tussen de middenvoetsbeentjes van de voorvoet ontstaan, wat op den duur kan leiden tot vermoeide en branderige peesplaten. Bovendien kan een verkeerde stand van de voeten doorwerken naar de enkels, knieën, bekken, heupen en rug.
 

2. Welke zolen kunnen helpen bij vermoeide en branderige voeten?

Om de oorzaken van dit probleem te verminderen, is het verstandig om goede inlegzolen aan te schaffen.

Bij Zwerfkei verkopen wij zolen van het merk Superfeet. Dit merk heeft als filosofie dat, in tegenstelling tot andere zolenmerken, niet de ondersteuning van de voetboog, maar de correcte, neutrale, plaatsing van de enkel essentieel is voor een goede afwikkeling en voorkomen van klachten. Bij een Superfeetzooltje staat de enkel niet meer scheef, waardoor de voetboog vanzelf weer een neutrale stand krijgt en de afwikkeling weer goed is. Onze medewerkers kunnen u uitgebreid adviseren over de verschillende modellen.
 

3. Welke zolen kunnen u helpen uw voeten warm te houden?

Als u snel last van koude voeten heeft, dan kunt u naast extra dikke sokken (eventueel in combinatie met extra ondersokken), kiezen voor lamsvelgevoerde inlegzolen van Pedag of merinowollen zolen van Superfeet. Daarnaast hebben wij ook zolen van Pedag met een aluminium onderzijde, zodat de warmte binnenblijft en de kou buiten.

Mocht dat niet helpen, dan heeft de Zwerfkei ook wegwerp voetwarmers. Deze geven vele uren achtereen warmte af.
 

Welke zolen heeft Zwerfkei nog meer in het assortiment?

Zijn uw huidige binnenzolen versleten? Wij verkopen naast de comfortverhogende zolen, ook nog de standaard inlegzolen van de merken Lowa, Meindl en Hanwag als losse accessoire.


 

Bekijk alle producten in de categorie Inlegzolen

Bekijk alle gefilterde producten in de categorie Inlegzolen

HEEFT U VRAGEN?

Zwerfkei Outdoor & Travel Centre Woerden
Bel ons op

0348-421648

IN DEZE CATEGORIE
Bekijk 45 artikelen  

OPENINGSTIJDEN

 
Winkel openingstijden en adres
Openingstijden deze week:
Ma 13:00 - 18:00 uur
Di 09:00 - 18:00 uur
Wo 09:00 - 18:00 uur
Do 09:00 - 18:00 uur
Vr 09:00 - 21:00 uur
Za 09:00 - 17:00 uur
Zo gesloten
 
Jaap Bijzerweg 10
3446 CR Woerden
info@zwerfkei.nl
0348-421648
summer