WASINSTRUCTIES GORE-TEX KLEDING

Zwerfkei kan u adviseren over het onderhoud en reparatie van Wasinstructies Gore-Tex kleding

 

Gore-Tex® kleding is niet alleen duurzaam, maar ook gemakkelijk te onderhouden. Geregeld onderhoud zorgt ervoor dat de kleding in goede staat blijft en langer meegaat.

Volg de onderhoudsinstructies van de kledingfabrikant, te vinden op het label aan de binnenkant. Rits voordat u het kledingstuk wast de sluitingen aan de voorzijde, op de zakken en onder de oksels volledig dicht en maak alle kleppen en bandjes vast.

1. Wassen

Wassen in de wasmachine op 40 graden en een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel gebruiken. Twee keer spoelen, minimaal centrifugeren om kreukels te voorkomen. Gebruik geen waspoeder of producten die wasverzachters, conditioners, vlekkenverwijderaar of bleekmiddel bevatten. Hierdoor wordt de kleding aangetast. Niet wassen met zwaar vervuild goed.

2. Bleken

Gebruik geen bleekmiddel op chloorbasis.

3. Drogen

Droog het kledingstuk aan de waslijn, of in een wasdroger op een warme, gematigde temperatuur. Als het droog is, (nogmaals) gedurende 20 minuten in de wasdroger om de duurzame waterafstotende (DWR) werking van de buitenstof te reactiveren. Gebruik de wasdroger alleen als dit ook mag volgens het waslabel in het kledingstuk.

4. Strijken

Als u geen droger heeft, strijk de gedroogde kleding dan op een lage stand (warm, geen stoom) met een (hand)doek op het kledingstuk. Dit helpt de duurzame waterafstotende werking van de buitenstof van de kleding te reactiveren.

5. Stomen

Gore adviseert thuis wassen en strijken. Als een stomerij noodzakelijk is, vraag dan of ze spoelen met een kleurloze, gedistilleerde koolwaterstofoplossing. Daarna is een nieuwe waterafstotende behandeling van de buitenstof noodzakelijk. Volg de instructies van de kledingfabrikant.

6. Waterafstotende behandeling

Als de tijdens de productie aangebrachte waterafstotende behandeling niet meer kan worden gereactiveerd, breng dan een nieuwe waterafstotende impregnatie (bijvoorbeeld Nikwax) op de buitenstof aan.

Wilt u direct naar de onderhoudsmiddelen voor GORE-TEX kleding? Klik dan hier.


Bekijk alle producten in de categorie Kleding Dames

HEEFT U VRAGEN?

Zwerfkei Outdoor & Travel Centre Woerden
Bel ons op

0348-421648

OPENINGSTIJDEN

 
Winkel openingstijden en adres
Openingstijden deze week:
Ma 13:00 - 18:00 uur
Di 09:00 - 18:00 uur
Wo 09:00 - 18:00 uur
Do 09:00 - 18:00 uur
Vr 09:00 - 21:00 uur
Za 09:00 - 17:00 uur
Zo gesloten
 
Jaap Bijzerweg 10
3446 CR Woerden
info@zwerfkei.nl
0348-421648
summer