FIETSTASSEN

Advies over Fietstassen

 

Of u nu een set voor- en achtertassen voor uw wereldreis zoekt, frametassen voor bike-packing, of een laptoptas voor uw woon-werkverkeer, bij Zwerfkei kunnen we u helpen aan de juiste fietstas. Bij Zwerfkei hebben wij fietstassen van de merken Ortlieb, Vaude, Revelate Designs en Topeak.

Het belangrijkste is om te bepalen wat uw reisdoel wordt en hoeveel bagage u zult meenemen. Op de fiets is het gewicht minder van belang dan bij wandelen, waarbij alles op de rug meegezeuld dient te worden. Het gewicht van de fietstassen zelf is dan wat minder van belang.

Hieronder volgen enkele richtlijnen die u wellicht kunnen helpen bij het uitzoeken van de juiste fietstassen.

1. Hoeveel bagage past er in een fietstas?

De meeste sportieve fietsen zijn voorzien van speciale nokken waarop dragers voor fietstassen kunnen worden bevestigd. De voor- en achterfietstassen van Vaude en Ortlieb kunnen op de meeste dragers worden bevestigd en worden verkocht per set. De inhoud van fietstassen verschilt per model maar gemiddeld kunt u uitgaan van de volgende volumes:
 
Als u van hotel naar hotel fietst, dan kunt u af met alleen achtertassen. Indien u gaat kamperen en zelf kookt, dan heeft u waarschijnlijk ook nog voortassen nodig om uw slaapzak, slaapmat, tent, kookgerei en andere extra zaken in op te bergen. Wilt u meer meenemen zoals extra stoeltje, kleding of voedsel? Dan kunt u ook een extra tas dwars over uw achtertassen plaatsen. Hierbij kunt u denken aan een zogeheten rack-pack van Ortlieb.

 

Bikepacking

Bikepacking is voor mountainbikers die met een minimalistische uitrusting willen kamperen. Aangezien de meeste mountainbikes geen nokken hebben voor fietsdragers, kunnen mountainbikers via de - slimgeplaatste - stuurtassen en frametassen toch genoeg spullen meegenomen worden op de fiets. De bikepacking-tassen zijn waterdicht en compact. Door het lagere gewicht, kunt u gemakkelijker langere afstanden en ruiger terrein aan! Zwerfkei heeft bikepacking producten van onder andere Ortlieb, Revelate Designs en Topeak.

 

2. Zijn de tassen waterdicht?

Alle fiets- en stuurtassen van de merken Ortlieb en Vaude zijn waterdicht. Bij sommige spatwaterdichte Agu-tassen dient de bijgeleverde regenhoes om de tas gehaald te worden om deze echt regendicht te maken. Hetzelfde geldt voor de stuurtassen van Agu. Deze tassen zijn daarom wel wat goedkoper.

 

3. Wat zijn de verschillen tussen de merken?

Echt grote verschillen tussen de verschillende fietstasmerken bij Zwerfkei zijn er niet. Ortlieb timmert sinds 1982 aan de weg en de klassiek rode tassen zijn voor veel wereldfietsers hét merk op tassengebied. Vaude is ondertussen ook een bekende naam op dat gebied. De tassen zijn van dezelfde kwaliteit en beide merken hebben zowel een robuuste (classic) lijn als een (lichtere) cordura-lijn in hun assortiment. De Alkmaarse Groothandels Unie bestaat al sinds 1966 en Agu is dan ook voor veel fietsers een begrip. De laatste jaren heeft Agu meer modellen op de markt gebracht die waterdicht zijn.
 

Bevestiging

De haken van Ortlieb, Vaude en Agu fietstassen hebben een allen een lock-mechanisme zodat de tassen niet van de drager vliegen op een hobbelige weg. Ortlieb-tassen zijn voorzien van het zelfsluitende QuickLock (QL)-systeem. Het QL-1 systeem is het meest eenvoudige. Hierbij kan de positie van de haken alleen met een inbussleutel worden versteld. Het QL-2.1 systeem is met de hand verstelbaar en biedt betere bescherming tegen krassen op de fiets. Het QL-3.1 ophangsysteem maakt gebruik van nokjes waar de tas opgeschoven kan worden. Een extra gedeelte wordt hiervoor aan de drager bevestigd. Dit systeem zorgt voor een vlakkere achterkant van de tas (zonder haken), wat het dragen prettiger maakt als de fietstas ook als schoudertas wordt gebruikt.

Stuurtassen worden kunnen aan de fiets worden bevestigd met een stuurhouder. Deze wordt bij Ortlieb stuurtassen standaard meegeleverd. Voor e-bikes zijn er speciale stuurhouders verkrijgbaar.

 

4. Tassen voor woon-werkverkeer

Zwerfkei heeft ook tassen voor dagelijks gebruik. Deze zijn waterdicht en sommige modellen zijn zowel op de rug als aan de fiets te dragen.
 
  • ? Officebags

    Ortlieb en Vaude hebben modellen, die ook als aktetas gebruikt kunnen worden. Meestal voorzien van reflectoren.
     
  • ? Koerierstassen

    Koerierstassen zijn robuuste tassen gemaakt om poststukken en/of documenten mee te vervoeren. Er betaan schouderkoerierstassen en rugzakkoerierstassen. De laatste zijn vaak eenvoudige waterdichte zakken voorzien van een rolsluiting en rugzakdraagbanden.
 

Bekijk alle producten in de categorie Fietstassen

Bekijk alle gefilterde producten in de categorie Fietstassen

HEEFT U VRAGEN?

Zwerfkei Outdoor & Travel Centre Woerden
Bel ons op

0348-421648

IN DEZE CATEGORIE
Bekijk 260 artikelen  

OPENINGSTIJDEN

 
Winkel openingstijden en adres
Openingstijden deze week:
Ma 13:00 - 18:00 uur
Di 09:00 - 18:00 uur
Wo 09:00 - 18:00 uur
Do 09:00 - 18:00 uur
Vr 09:00 - 21:00 uur
Za 09:00 - 17:00 uur
Zo gesloten
 
Jaap Bijzerweg 10
3446 CR Woerden
info@zwerfkei.nl
0348-421648
summer