EHBO

Advies over EHBO

 

De keuze voor een bepaalde EHBO-set is afhankelijk van de activiteit die u gaat uitvoeren en de locatie. Daarnaast moet u een inschatting maken van de risico's op bepaalde ongevallen/blessures.

Filter op CATEGORIEËN 

Hieronder volgen een aantal richtlijnen van soort EHBO-set per activiteit. U kunt natuurlijk altijd extra materiaal bij de drogist halen. U kunt hierbij denken aan zaken als extra jodium, gaasjes, pleisters, steriele naalden etc.

Dagwandeling, fietsen en trailrunning

Voor dag(fiets)tochten in niet al te afgelegen gebieden kunt u een basis EHBO-set meenemen. De basis EHBO-uitrusting bevat hulpmiddelen voor het zelfstandig behandelen van kleine verwondingen/blessures. De inhoud bestaat onder andere uit: pleisters, steriele gaasjes, alcoholdoekjes, verband en tape. Een basisset is klein en licht en dus ideaal om mee te nemen op dagtochten en voor de buitensporters die een wat lichtere bepakking wensen.

Vakantie/Familie-set

Zoekt u een EHBO-set voor het gezin, dan kunt u kiezen voor een uitgebreidere EHBO-set. Hierin vindt u meerdere soorten pleisters en verband en hulpmiddelen voor het behandelen van verschillende soorten verwondingen/blessures. Deze EHBO-sets zijn handig voor thuisgebruik maar kunnen ook makkelijk mee in de auto als u op vakantie gaat.

Trektochten en alpinisme

Voor trektochten en alpinisme kunt u specifieke EHBO-sets kopen, of u kunt een basisset uitbreiden met extra hulpmiddelen. Aangezien redding en medische hulp tijdens trektochten en alpinisme soms wat langer op zich laat wachten, kunt u het beste en set meenemen die wat meer EHBO-materialen bevat om ernstigere verwondingen en blessures te behandelen.

Tropen en expeditie

Ook voor expedities of reizen naar de tropen bestaan speciale EHBO-sets. Ook hier geldt dat tijdens sommige reizen vaak nauwelijks of geen sprake is van directe medische hulp, of u kunt er niet zeker van zijn dat er steriele middelen voorhanden zijn. EHBO-sets voor langere reizen naar verre gebieden bevatten hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om iemand voor langere tijd te behandelen of te stabiliseren tot evacuatie of medische hulp aanwezig is. Vaak bevatten deze sets materiaal voor een groot bereik aan verwondingen en blessures, waaronder insectenbeten/ brandwonden/ verstuikingen/ hevige bloedingen. Wanneer u door ontwikkelingslanden reist is het verstandig om een EHBO-set met steriele naalden mee te nemen.

Naast de standaard EHBO-sets zijn er ook nog extra zaken die u eventueel ook mee zou kunnen meenemen in uw rugzak.

Specialistisch

Voor sommige gebieden heeft u naast een bepaalde EHBO-set ook nog specialistisch materiaal nodig. Hierbij kunt u denken aan gebieden waar een grotere kans is op een giftige beet van bijvoorbeeld reptielen of kwallen. Hiervoor zijn er een aantal specialistische EHBO-sets die materiaal bevatten waarmee een beet behandeld kan worden tot professionele medische hulp ter plaatse is. Ook zijn er sets verkrijgbaar die gericht zijn op het behandelen van brandwonden.

ORS

Heeft u veel vocht verloren door zware lichamelijke activiteiten of aanhoudende diarree, dan is het vaak noodzakelijk om zo snel mogelijk het verloren lichaamsvocht, en daarmee de verloren mineralen en zouten, weer aan te vullen. Door het nemen van een zout/suiker oplossing, ofwel Oral Rehydration Solution (ORS), voorkomt u dat u ernstig uitgedroogd raakt. ORS kunt u als zakjes met kant en klaar poeder kopen, maar het is ook zelf te maken met suiker, zout en schoon drinkwater. Door middel van een speciaal maatschepje kunt u de precieze zout/suiker-verhouding afmeten.


Bekijk alle producten in de categorie EHBO

Bekijk alle gefilterde producten in de categorie EHBO

HEEFT U VRAGEN?

Zwerfkei Outdoor & Travel Centre Woerden
Bel ons op

0348-421648

IN DEZE CATEGORIE
Bekijk 48 artikelen  
Gefilterd op:

OPENINGSTIJDEN

 
Winkel openingstijden en adres
Openingstijden deze week:
Ma gesloten
Di 09:00 - 18:00 uur
Wo 09:00 - 18:00 uur
Do 09:00 - 18:00 uur
Vr 09:00 - 21:00 uur
Za 09:00 - 17:00 uur
Zo gesloten

Volgende week:
Ma 13:00 - 18:00 uur
Di 09:00 - 18:00 uur
Wo 09:00 - 18:00 uur
Do 09:00 - 18:00 uur
Vr 09:00 - 21:00 uur
Za 09:00 - 17:00 uur
Zo gesloten
 
Jaap Bijzerweg 10
3446 CR Woerden
info@zwerfkei.nl
0348-421648
summer