CORONA: De winkel is open, veel vertraging PostNL Kijk hier voor meer info.

MESSEN

Advies over Messen

Bij Zwerfkei kunt u veel verschillende soorten messen van de beste merken zoals Buck, Benchmade, Fox, Mora, Victorinox, Opinel en nog veel meer. Er zijn zoveel soorten messen omdat er veel verschillende wensen zijn.

Hieronder staat een beschrijving van de verschillende soorten messen die u online en in onze winkel kunt aantreffen.

Soorten messen

 • Klapmes

  Een klapmes (ook wel knipmes of vouwmes) is -de naam zegt het al - een mes met een klapmechanisme. Dit soort messen zijn erg geschikt voor zowel buitensportactiviteiten, politie en defensie als voor dagelijks gebruik. Dit soort lichtgewicht messen is vaak kleiner dan een zogenaamd vastmes. Bovendien past een klapmes, afhankelijk van de grootte, in een broek- , jas- of rugzak of aan uw (klim)gordel.

  Enkele klapmessen kunnen geopend en/of gesloten worden met één hand. Vaak is dit wel de rechterhand. Zwerfkei heeft een klein aantal messen, die met de linkerhand te openen zijn, in haar collectie.

 • Vastmes

  Een vastmes of vaststaand mes, is een mes met een lemmet dat vast zit aan het heft. Dit mes kan niet worden ingeklapt en wordt gedragen in een foudraal van leer of kunststof. Een vastmes bestaat - zoals de naam al aangeeft - uit één stuk, waardoor op dit mes meer kracht kan worden uitgeoefend. Voor zowel kamperen als bjivoorbeeld defensiedoeleinden zijn vastmessen geschikt.

 • Fileermes

  Fileermessen zijn langgevormd, flexibel en zijn door de gebruikte staalsoorten minder gevoelig voor roestvorming, Hierdoor zijn deze ideaal om vis te fileren.

 • Kindermes

  Zwerfkei heeft ook kindermessen in het assortiment, die minder onveilig zijn om door kinderen gebruikt te worden. Een kindermes heeft een afgeronde punt. Het lemmet zelf blijft wel erg scherp.

 • Reddingsmes

  Deze zijn geschikt om in noodsituaties veilig bij lichamen te kunnen werken. Reddingsmessen hebben afgeronde punten en zijn soms voorzien van glasbrekers of gordelsnijders.

 • Zwitsers zakmes

  De bekende Zwitserse zakmessen van de merken Wenger en Victorinox zijn handige kleine mesjes, met een aantal andere stukken gereedschap (pincet, schaartje, kurkentrekker etc.) dat zo klein en veilig kan worden opgevouwen dat het eenvoudig in een broekzak kan worden meegedragen. Deze categorie messen kunt u terugvinden onder zakmessen.

 • Paddestoelmesje

  Een klein mesje en voorzien van een borsteltje, waarmee de paddestoel schoongemaakt kan worden.

 • Overige messen

  Zwerfkei heeft in haar assortiment ook kleine mesjes voor aan een keycord en messen geschikt voor houtbewerking.

Filter op CATEGORIEËN 

Filter op GEBRUIKSDOEL 

Glad of gekarteld lemmet?

Wij hebben de klapmessen onderverdeeld in de categorie glad lemmet en gekarteld lemmet. Messen met een gekarteld lemmet hebben, óf een compleet, óf een voor de helft gekarteld lemmet. Dit staat per model op onze site aangegeven. Het voordeel van een gekarteld lemmet is dat het makkelijker door touw snijdt en het langer zijn scherpte houdt. Het nadeel is dat kartels lastiger zijn te slijpen.  Vrijwel alle messen, tenzij anders staat vermeld bij het mes, zijn van roestvast (RVS) staal.

Slijpen en onderhoud

U kunt hier meer informatie vinden over het onderhouden van messen. Wilt u weten hoe u messen het best kunt slijpen of wilt u dat via de Zwerfkei laten doen? Dan kunt u meer informatie vinden bij onze slijpservice.

Noot:

Zwerfkei heeft in haar collectie uitsluitend messen, die legaal in Nederland verkocht mogen worden. Voor meer informatie over de huidige wapenwet zie Wapenwet.

Bekijk alle producten in de categorie Messen

Bekijk alle gefilterde producten in de categorie Messen

HEEFT U VRAGEN?

Zwerfkei Outdoor & Travel Centre Woerden
Bel ons op

0348-421648

OPENINGSTIJDEN


Webshop
Vandaag voor 17:00 besteld, morgen in huis* zie verzendtijden

Winkel openingstijden en adres

Openingstijden deze week:
Ma 13:00 - 18:00 uur
Di 09:00 - 18:00 uur
Wo 09:00 - 18:00 uur
Do 09:00 - 18:00 uur
Vr 09:00 - 20:00 uur
Za 09:00 - 17:00 uur
Zo gesloten

Volgende week:
Ma 13:00 - 18:00 uur
Di 09:00 - 18:00 uur
Wo 09:00 - 18:00 uur
Do 09:00 - 18:00 uur
Vr 09:00 - 20:00 uur
Za 09:00 - 17:00 uur
Zo gesloten

Jaap Bijzerweg 10
3446 CR Woerden
info@zwerfkei.nl
0348-421648

DAAROM ZWERFKEI

 • Ruim 3500m2 avontuur in Woerden!
 • Meer dan 35 jaar ervaring!
 • Centraal gelegen in Nederland en in het Groene Hart.
 • Gratis verzending (vanaf €50,-) en gratis retour binnen NL.
 • Eenvoudig retourneren in de winkel of per post.
 • Vandaag voor 17:00 besteld, morgen in huis* zie verzendtijden
 • Sinds 2008 een officieel:
 • Zwerfkei is aangesloten bij Webshop Keurmerk
0 artikelen in vergelijking
Er zijn nog geen artikelen toegevoegd om te vergelijken. Klik op het icoon bij de artikelen.
0 recent bezochte artikelen
Er zijn nog geen recent bekeken artikelen
Met het gebruik van de site accepteert u het gebruik van cookies en onze privacyverklaring. U kunt desgewenst bepaalde cookies uitschakelen. Lees meer...
INSTELLEN OK